Morot i ny tappning
Morot är en härlig rotsak, god både rå och kokt. Dessutom ganska billig och lättodlad. Numera kan man även finna både gula...
Rosemary Verey: ”Queen of the potager”
Rosemary Verey, brittisk trädgårdsdesigner, odlare, visionär och matematiker. Hon var ""stor", dvs världsberömd och gav ut flera böcker. Ännu mera populär blev...
Äppelté
Av skalen från ringäpplena kan vi göra ett gott te. Även på de torkade äppelringarna kan du göra te. Äppelte är vanligt...
Morotsoppa under täcke
En klar favorit bland barnen. Spännande att hitta favoritsoppan under täcket en kall vinterdag.
8 barnportioner= 4 vuxenportioner
Katsura, trädet som doftar kardemumma
Katsura, Cercidiphyllum japonicum, i Japan finns det en kesarträdgård i Kyotos utkanter som heter just det - Katsuraträdgården. Där hittade jag inte...
Purjo- & gräslökspaj
Detta är en lyxig och mycket grön paj då den kräver mycket gräslök. Gräslöken brukar komma igång fint i slutet av maj....
Börjes biokol
Inspirerad av indianernas sätt att odla började vår svenska täckodlingskung Börje Remstam år 2010 tillföra biokol. Vanligen i ett 4 cm tjockt...
Gazpacho, den nya vitaminrika partysoppan
Den svalkar under heta sommardagar och heta sommarnätter men är faktiskt lika god varm under kalla vinterdagar. Pröva med att bjuda på...
Ingefärspäron, mormors succéefterrätt
Päron, inlagda med ingefära, det är en himmelsk efterrätt att ta fram kalla vinterdagar. Har du gråpäron så använd dem, de smakar...
Långkok: Fylld zucchini på tre sätt
I många länder odlar man andra sorter av zucchini än de vi är vana vid. Sorter som är mindre och ger fler...