Purjo- & gräslökspaj
Detta är en lyxig och mycket grön paj då den kräver mycket gräslök. Gräslöken brukar komma igång fint i slutet av maj....
Börjes biokol
Inspirerad av indianernas sätt att odla började vår svenska täckodlingskung Börje Remstam år 2010 tillföra biokol. Vanligen i ett 4 cm tjockt...
Gazpacho, den nya vitaminrika partysoppan
Den svalkar under heta sommardagar och heta sommarnätter men är faktiskt lika god varm under kalla vinterdagar. Pröva med att bjuda på...
Ingefärspäron, mormors succéefterrätt
Päron, inlagda med ingefära, det är en himmelsk efterrätt att ta fram kalla vinterdagar. Har du gråpäron så använd dem, de smakar...
Långkok: Fylld zucchini på tre sätt
I många länder odlar man andra sorter av zucchini än de vi är vana vid. Sorter som är mindre och ger fler...
Trollmos och äppelmjölk
Trollmos
Detta blir en mild och len efterrätt eller mellanmål. Alldeles nylagat ska det avnjutas med gräddmjölk. Och för...
Äppelringar eller ringäpplen
Inspirerande av att djur och fåglar snart börjar förbereda vintern genom att samla på hög av allehanda gotter gör vi alldeles egna...
Tomatchips
Goda, godare, godast - hur gör man? Det brukar vara kommentarerna från såväl gammal som ung när dessa tomatchips serveras. Annorlunda och...
Japansk silverbuske, nyttig och färgstark
Gul eller röd Goumi, hos oss vanligen kallad för Japansk silverbuske. I Asien kallas den för Goumi. Detta är en superväxt, trefalt,...
Spräckta tomater blir den ljuvligaste sås
Höst, och hela köket är överfullt av tomater i alla de former och färger. Min italienska tomatsås är en av favoriterna, lätt...