Trollmos och äppelmjölk
Trollmos
Detta blir en mild och len efterrätt eller mellanmål. Alldeles nylagat ska det avnjutas med gräddmjölk. Och för...
Äppelringar eller ringäpplen
Inspirerande av att djur och fåglar snart börjar förbereda vintern genom att samla på hög av allehanda gotter gör vi alldeles egna...
Tomatchips
Goda, godare, godast - hur gör man? Det brukar vara kommentarerna från såväl gammal som ung när dessa tomatchips serveras. Annorlunda och...
Japansk silverbuske, nyttig och färgstark
Gul eller röd Goumi, hos oss vanligen kallad för Japansk silverbuske. I Asien kallas den för Goumi. Detta är en superväxt, trefalt,...
Spräckta tomater blir den ljuvligaste sås
Höst, och hela köket är överfullt av tomater i alla de former och färger. Min italienska tomatsås är en av favoriterna, lätt...
Rosenbalsamin som matigt tillbehör
I Indien är rosenbalsamin vanlig, dels inom folkmedicinen men även att äta, oftast då i olika curries. Jag...
Rosenbalsamin, mormorsväxten som går att äta
Eller kameliablommande balsamin, den var förr en vanlig sommarkrukväxt, numera en växt som brukar hamna i kategorin mormorsväxter....
Vereys nydanande sensualism
Rosemary Verey (1918−2001), brittisk trädgårdsdesigner, odlare, visionär och matematiker. Hon var världsberömd och gav ut flera böcker. Barnsley House i Gloucestershire var...
Vinbergssnäckan, vår allra största snäcka
De snäckor som finns i våra trädgårdar är oftast den stora vinbergssnäckan och den mindre lund- respektive trädgårdssnäckan. Vinbergssnäckan är en fridfull...
Nytt snigelfynd i Göteborg
Sommaren 2024 har varit ett verkligt snigelår. I slutet av augusti kom ett nytt larm, den gröna källarsnigeln hade hittats inne i...