Istället för marschall

Istället för marschall

Ljuslyktor av snö. Foto: Kerstin Engstrand

Fest betyder ljus även i trädgården. Som gäst är det extra roligt om man nås av feststämning redan vid brevlådan. Och ännu festligare är det om värden har brytt sig lite extra. När det finns gott om snö kan man passa på att göra något nytt. Här får du några tips:

Foto: Kerstin Engstrand
Foto: Kerstin Engstrand

Ibland slår snön till och ligger i gnistrande vita drivor som gjorda att uppmärksammas lite extra. Här hade barnens vintertäckta sandlåda blivit så väl inbäddad att den blev en bra grund till en värmeljuspyramid.

Platta till snön med en spade, sedan är det bara att sticka ner värmeljus i snön. Men tänkt på att etagen där ljusen sticks ner ska vara ganska fasta och inte för djupa, värmeljusen smälter snön och ljusen sjunker annars lätt ner. Vill du göra det enklare för dig kan du skotta ut håligheter i snövallen längs entrégången och sätta stora blockljus i fördjupningarna.

Foto: Kerstin Engstrand
Foto: Kerstin Engstrand

Snö- och snabbvarianten av den klassiska islyktan. De här lyktorna är gjorda av snö som packats hårt i en vanlig 10–litershink. Vänd hinken upp och ner och snölyktan är på plats. Skrapa ut ett hål i sidan så att ett ljus får plats.

Tips: Finns det snö men ingen kramsnö så kan du göra din egen, blanda snön med lite vatten direkt i hinken.

Snölyktorna bakifrån. Foto: Kerstin Engstrand
Snölyktorna bakifrån. Foto: Kerstin Engstrand

Text och foto: Kerstin Engstrand