Teris härliga skördebröd #focacciaart tar världen med storm
Färgstarkt, hembakat och hemodlat samt en rejäl bit Italien, sedan i våras har trenden att baka sitt eget smakrika och smakfulla konstverk spritt sig...
Baka ditt eget kontsverk, trädgårdsfocaccia, #focacciart
Det är alltså ett vanligt focacciabröd som innan det gräddas i ugnen dekoreras med färska grönsaker. Att grönsakerna och kryddorna är färska är viktigt.
Ta...
Dags att väcka dahliaknölarna
Mitten av april är en särskild spännande tid. Då är det dags att väcka dahliaknölarna. Vilka har klarat övervintringen ute i förrådet eller i...
Bi- och fjärilsmagneten porslinshyacinten doftar honung
Att porslinshyacintens namn är "rätt" är det ingen tvekan om, dess blommor skimrar som det vackraste tunnaste porslin! Och det kanske allra bästa är...
Hundtandliljan, en blyg och skön växt
Som en orkidé, så liknar många hundtandliljan och det stämmer bra. Blygt låter den sin utsökta blomma blicka ner mot marken. Den nästan trycker...
Liljebaggen, en lysande grann och glupsk rackare
Första varma vårdagen, du vet en så där härlig dag med gassande sol, då är det fler som trivs. För just där, mitt i...
Pytteliten rosa tulpan som man gärna tittar djupt i ögonen
Många tulpaner tar plats, både när det gäller utrymme och när det gäller uppmärksamhet. men det finns också tulpaner som nästan kryper längs marken...
Rabarber testar: Lönar det sig att satsa på växtbelysning?
Många frågar varför sallaten som odlas inomhus blir så ranglig. Svaret är oftast att ljuset inte är tillräckligt. För att åskådliggöra det så testade...
Testa något nytt: Odla hydroponiskt i en mjölk/juicekartong
Att odla är roligt och särskilt kul är det när man odlar på lite annorlunda sätt. När man tar vad man haver och utmanar...
Sallatsipomea, asiatisk bladgrönsak som älskar vatten
Har du varit i Thailand har du säkerligen ätit dessa gröna blad, kanske utan att veta om det. De är vanliga i wok, frästa...