Valnöts- och pumpakakor

Valnöts- och pumpakakor

Vad gör man med allt pumpakött som blir över när man gjort en Halloweenpumpa? Jo dessa kakor, och för de som inte tycker om valnötter kan man använda russin istället.

ca 15-20  stycken

  • 1 dl kokt, mosat pumpakött
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör, rumsvarmt
  • 1 dl  grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen muskotnöt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl hackade valnötter
  • 1 dl rårivet äpple

Sätt ugnen på 200 grader.Blanda pumpakött, lönnsirap, ägg och vaniljsocker väl. Rör smöret poröst och tillsätt det i pumpaköttblandningen. I en separat skål blandas mjölsorterna, bakpulver, bikarbonat, kanel, muskotnöt och salt. Tillsätt, lite i taget,  mjölblandningen i pumpaköttblandningen. Blanda väl.

Finhacka valnötterna och blanda ner dem i smeten. Skala äpplet och råriv det. Blanda äpplet i smeten.

Klicka ut ca en matsked smet för varje kaka på bakplåtspappret. Grädda kakorna tills de är  gyllenbruna, i  ca 15-20 minuter.

Liknande artiklar