Våren och Gothenburg Green World invigs 27.2 2016

Våren och Gothenburg Green World invigs 27.2 2016

För någon dag sedan konstaterade SMHI att våren hade ankommit Västkusten. Ja, nu är våren här och det firas med en hejdundrande invigning av både Botaniskas utställning Vild vår, och hela Gothenburg Green World.

Lördag 27 februari mellan 11 och 15 blir det vernissage av utställningen, musik, mat och barnaktiviteter i Botaniska trädgården.

Satsningen Gothenburg Green World 2016 öppnar nu sin första utställning – Vild vår på Göteborgs botaniska trädgård. Under många år har Botaniska specialiserat sig på att odla lök- och knölväxter som samlats in på expeditioner i alla världsdelar.

– I vår utställning visar vi upp lökväxter i sina ursprungliga former, en smak av hur våren ser ut i bergstrakter i Iran eller Turkiet. Det går inte att se någon annanstans. Bara här och i sin ursprungliga miljö, säger Anders Stålhand, chefsträdgårdsmästare på Botaniska trädgården.

Se detaljerna
Han vill också att besökarna ska gå nära och se detaljerna hos växterna.
– Vi bjuder in till att se vilka konstverk varje blomma är, kommer man nära finns oändliga variationer i form och färg.

Detta händer på lördag 27 februari:

  • Visning, guidningar och rådgivning med Botaniskas experter och trädgårdsmästare bland de unika tidiga vårlökar som ställs ut och visas för allmänheten för första gången!
    • Barnaktiviteter med Botaniskas pedagoger
    • Sång och musik med Göteborgs Gosskör, Afra Rubino och Peter Janson
    • Spiras Food truck står redo med härligt värmande rätter, dryck och hembakta bakverk.
    • Försäljning av blommande vårlökar i Botaniskas nyrenoverade butik!

TV4 finns på plats med sitt team och spelar in Äntligen Hemma i ett av växthusen, då du som besökare kan komma med dina trädgårdsfrågor till Botaniskas chefsträdgårdsmästare Anders Stålhand. Ta med dig växten eller blomman eller kanske ett för dig obekant skadedjur som du har frågor om. För att de ska kunna förbereda svaren får du gärna höra av dig till TV4, blomrundan@meter.tv med frågor och bilder senast den 22 februari 2016.

Du kan också se utställningen #floralteteatete där amerikanske blomsterdesignern Joshua Werber tar sig växter över huvudet i vårens roligaste fotoutställning. Floras Rike 27 februari – 10 april.