Dag och natt, dubbelt upp i Chiswick House & Gardens

Dag och natt, dubbelt upp i Chiswick House & Gardens

Och på kvällen. Foto: Chickwick House/Magical Lantern Festival

 Storbritanniens äldsta kamelior 

Ja, kanske till och med Västra Europas äldsta kan du njuta av fram till 13 mars. 33 olika, många härstammandes från de första plantorna från 1828 visas upp. Bland annat kan du se Middlemist’s red, som ursprungligen togs till England år 1804 från Kina.

Kamelior i Orangeriet, Chiswick House. Foto: Kerstin Engstrand
Kamelior i Orangeriet, Chiswick House. Foto: Kerstin Engstrand

 

Fram till 13 mars visas den unika kameliasamlingen upp i Chiswick House Orangeri. Öppet tisdag-söndag (måndagar stängt) 10-16. Fri entré men en liten donation tas tacksamt emot.

Mer information på Chiswick House & Gardens hemsida.

Magical Lantern Festival

Fram till och med 6 mars pågår för första gången i Storbritannien ”Magical Lantern Festival”, ett event som hålls på kvällstid för det här handlar om kinesiska lyxor i absolut världsklass. Otaliga lyktor, i form av djur, byggnader, blommor återfinns i hela parken och det är verkligen en upptäcktsresa att se parken, som en gång var förebild till Central park i New York, på detta sätt. Från klockan 17.00 kan lyktorna ses, biljetter köps i förväg. Alla lyktor är gjorda av tyg, som liknar fallskärmssiden. Och självklart finns det även snödroppar, julrosor och krokus, både i äkta form i gräsmattorna, och i lyktform.

 

 

 

Till Chiswick House & Gardens tar man sig lättast med tunnelbana till Turnham Green, därefter en promenad på ca 15-25 minuter. Eller ta  en taxi (ca GBP 8) från Turnham Greens tunnelbanestation.