Grönsaker i paket

Grönsaker i paket

Grönsaker i paket gillas av barn. Foto: Kerstin Engstrand.

Det här är ett nyttigt paket som uppskattas av både stora och små och bevisar att mat kan verkligen vara god och rolig och ändå lätt att laga.Alla grönsaker förkokas i en kastrull med ångkoksinsats.

smörpapper, ett per person

färska grönsaker i småbitar, t ex morötter, zucchini, ärter, blomkål, broccoli, fänkål

smör

salt och peppar

färsk timjan, gärna citrontimjan

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg de hårdaste grönsakerna underst och de mest lättkokta överst i en ångkokstillsats. Salta lätt. Låt ångkoka några minuter. De nästan färdigkokta grönsakerna får rinna av.

3. Fördela de ångkokta grönsakerna mitt på smörpappren. Lägg en klick smör mitt på varje hög, salta en aning till, peppra lätt och repa över lite citrontimjan. Vik upp smörpappret och tvinna ihop ändarna, antingen som en smällkaramell eller i toppen. Det är viktigt att paketen är helt täta.

4. Placera paketen i en långpanna och låt grönsakerna koka färdigt i ugnen i 8–10 minuter. Ska ätas omedelbart så lägg paketen direkt på tallrikarna.

Liknande artiklar