Morotstimbal, god och mättande

Morotstimbal, god och mättande

Foto: Kerstin Engstrand

Len, god och mäktig. Passar bra till såväl kött som fisk. I och med att timbalen är så pass mättande ersätter den också potatis.

Ca 3 dl, räcker till 2 större eller 3 mindre timbaler.

  • 2 morötter, ca 200 g
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • flytande margarin till formarna

1. Tvätta och skala eventuellt morötterna.

2. Skär morötterna i mindre bitar, lagom stora för matberedaren.

3. Finhacka morötterna i matberedare.

4. När morötterna är någorlunda finhackade tillsätts ägg, vispgrädde, salt och peppar.

5. Kör en kort stund tills smeten är jämn och fin.

6. Smörj formarna.

7. Häll smeten i formarna. Fyll inte ända upp utan bara till ca 3/4.

8. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt i ca 5 – 8 minuter. Timbalerna är färdiga när kanterna släpper. Eller koka dem i en kastrull med sjudande vatten i ca 20 minuter.

Text och foto: Kerstin Engstrand