Morotstimbal, god och mättande
Len, god och mäktig. Passar bra till såväl kött som fisk. I och med att timbalen är så pass mättande ersätter den också potatis.
Ca 3 dl, räcker till 2 större eller 3 mindre timbaler.
- 2 morötter, ca 200 g
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
- flytande margarin till formarna
1. Tvätta och skala eventuellt morötterna.
2. Skär morötterna i mindre bitar, lagom stora för matberedaren.
3. Finhacka morötterna i matberedare.
4. När morötterna är någorlunda finhackade tillsätts ägg, vispgrädde, salt och peppar.
5. Kör en kort stund tills smeten är jämn och fin.
6. Smörj formarna.
7. Häll smeten i formarna. Fyll inte ända upp utan bara till ca 3/4.
8. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt i ca 5 – 8 minuter. Timbalerna är färdiga när kanterna släpper. Eller koka dem i en kastrull med sjudande vatten i ca 20 minuter.
Text och foto: Kerstin Engstrand