Best in Show mindre trädgårdar Chelsea Flower Show 2015

Best in Show mindre trädgårdar Chelsea Flower Show 2015

Foto: Kerstin Engstrand

Har man belönats med guldmedalj så har man även chans att bli Best in Show i sin kategori.Vi har presenterat den trädgård som blev best in Show i kategorin stora trädgård, om den kan du läsa här.

RHS har totalt tre olika trädgårdstyper, stora trädgårdar, hantverksträdgårdar samt ”Fresh”. Howard Millers trädgård ‘Dark Matter Garden’ blev BiS i avdelningen Fresh. Trädgården hade tagit två år att planera och var en av två totalt som hade inslag av rost. I år är det 100 år sedan Albert Einstein lade fram sina mest revolutionerande teorier, 26 år gammal. Det gjorde han i tre artiklar. Den första handlade om den fotoelektriska effekten som han 1921  fick Nobelpriset för. I den andra skrev han om att det finns atomer och molekyler. Den tredje handlade om relativitetsteorin.

I kategorin hantverksträdgårdar gick Best in Show titeln till ‘The Sculptor’s Picnic Garden” skapad av Graham Bodle, Walker’s Nurseries med stöd av Doncaster Deaf Trust. Strukturen bestod av gamla, torra knotiga grenar av ek som sammanband skogen bakom med platsen framför. Det var en ytterst elegant skapelse som också bjöd in till fantasi och nyskapande.