Chelesa Flower Show 2022: 3 mindre trädgårdar med lite ovanliga designknep

Chelesa Flower Show 2022: 3 mindre trädgårdar med lite ovanliga designknep

Foto: Kerstin Engstrand

A Garden Sanctuary by Hamptons

Foto: Kerstin Engstrand

Design: Tony Woods Konstruktion: Garden Club London Sponsor: Hamptons Koto Design

En trevlig och lite japanskinspirerad trädgård med elegant litet hus. Att ha en liten damm framför huset, i anslutning till en uteplats är ett mycket elegant designknep. Byggnadens träfasad är bränd enligt den japanska shou-sugi -ban tekniken. Husets form, särskilt takets är intressant!

Hur naturen i form av stora stenar dras upp på trädäcket är ett annat knep att kopiera. Trädgården fick guldmedalj i kategorien Sanctuary Gardens. Stroleken var 10 x 12 meter.

The Stitchers’ Garden

Foto: Kerstin Engstrand

Design: Frederic Whyte Konstruktion: Champain Landscapes and Brampton Willows

Sponsor: Fine Cell Work Trädgårdens storlek: 10 x 10 meter

Sponsorn till denna trädgård, Fine Cell Work, är en välgörenhetsorganisation som uppmuntrar intagna att brodera. Här har man haft cellindelning i tankarna för trädgårdens struktur. Onekligen ett lite ovanligt designgrepp. I mitt tycke är det för stor del som består av rektanglar och trädgården skulle behövt mera runda mjuka former att bryta av med. Det sker visserligen med de stora krukorna men inte tillräckligt. Muren blir också lite för orolig men de flätade pilpartierna ger ett gediget intryck.

Fick silvermedalj i kategorien Sanctuary Gardens.

The Space Within Garden

Foto: Kerstin Engstrand

Design: Michelle Brown Sponsor: Kingston Maurward College, The Gardens Group, Holme for Gardens och Goulds Garden Centre

Nja, tyckte jag om denna trädgård? Nej, den kändes överdriven och alla vinklar samt det grova träet kändes som den kantrade. `Men det vitblommande blåregnet doftade fint! man angav att formen var lekfull, kanske det… Fick förgyllt silver i kategorien Sanctuary Gardens. och trädgårdens storlek var 5 x 7 meter.

Text och foto: Kerstin Engstrand