En liten trädgård som är ens verkstad

En liten trädgård som är ens verkstad

Foto: Kerstin Engstrand

En trädgård är full av liv. Den förändras över dagen, över veckan, över månaden, över året. För många av oss är trädgården något av njuta av, eller ett ställe att utöva sin hobby.  På RHS Hampton Court Flower Show 2016 fanns en trädgård som fångade besökarna extra mycket. Kathies Garden hette den.

Det var inte enbart för att rosa dahlior är vackra som de var just rosa.

 

 

 

 

w121157

En liten trädgård för sina snittblommor. En liten trädgård som är ens verkstad. Just denna som blev så älskad var skapad av Katies Lymphoedema Fund till minne för Katie Wohlrab Oliver som 2001 vid en ålder av 35 år dog i cancer. Det var inte enbart en vacker trädgård som speglade Katies intressen, snittblommor, den förde även ut budskapet om denna cancerfond.

w0806

Foto: Kerstin Engstrand

 

Det var som om hon fanns kvar, på staket fanns finurliga små tittskåpshyllor. Personligt arrangerade som om hon just var i trädgården.

Om man skulle vilja plocka alla blommor på en gång hade det blivit över 500 stycken. Och som brukligt i England så plockas blommorna tidigt på morgonen, och får sedan stå och dra vatten över natten i en sval lada. Budskapet var även att brittiska snittblommor är minst lika bra som de importerade.

w0769
Foto: Kerstin Engstrand

 

Växterna i blombäddarna var sinnliga, mjuka och alla som en liten bukett var för sig. Opiumvallmons fröställningar samsas med chokladblomma, rosa stjärnflocka skymtar i bakgrunden.

w115916
Foto: Kerstin Engstrand

 

I trädgården fanns också detta klassiska brittiska floristbord i ek som numera finns i nyproduktion.

 

 

Och i mitten, en stor kruka med näckrosor? Nej, rosa dahlior flyter runt.

w115229
Foto: Kerstin Engstrand

 

Vattenarrangemanget var inte bara vackert utan var en del av budskapet, rosa blommor för cancer och flödet, att blommorna cirkulerade runt symboliserade kroppens blodsystem.

 

w0976
Foto: Kerstin Engstrand

 

Och vem vill inte ha denna i sin trädgård! OBS! De roterar inte av sig själv utan det finns en motor i vattnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

För Katies mamma, Pat Wohlrab, Noemi Mercurelli och Carolyn Dunster var budskapet viktigast, de fick även silvermedalj och vann publikens pris. Carolyn är florist och driver firman Simply Roses. Noemi är trädgårdsdesigner, utbildad vid KLC School of Garden Design där hon vann Great Dixter Award och hon har även varit nominerad till RHS Young Designer of the Year.

w122600
Foto: Kerstin Engstrand