En sluss och grevskapet Yorkshire = publikfavorit

En sluss och grevskapet Yorkshire = publikfavorit

Foto: Kerstin Engstrand

Det slår nästan aldrig fel, när Mark Gregory skapar en trädgård på Chelsea Flower Show så blir det inte bara guldmedalj utan i regel även det kanske bästa priset av alla, publikens favorit.

Med hamlade pilar, vilda planteringar som bland annat gick i blått och gult och så förstås något autentiskt som en sluss där vattnet precis sipprar vid sidan om som ”alla” slussar gör, ja då har man skapat ett stycke konst, en scen som tagen ur landskapet Yorkshire. Mark Gregory gjorde det igen!

The Welcome to Yorkshire är nog den bästa reklam turistorganisationen kan få. Här vill man vara! Här vill man slå sig ner och vänta på en båt som ska slussa. Känns nästan som att vara vid Göta kanal, jag är uppvuxen i Söderköping. Kan du tro att att det för tre veckor sedan bara var en vanlig gräsmatta på platsen?

Nu kan man lätt tro att det är enbart denna typ av trädgårdar som Mark Gregory skapar, det är ju vanligt att en trädgårdsdesigner har en viss stil men Mark gör vanligen betydlig modernare trädgårdar. Vilket i sig visar på hans bredd. Han kan anpassa sig efter vad kunden vill ha.

Foto: Kerstin Engstrand
Mark Gregory. Foto: Kerstin Engstrand

Hans firma  Landform var även inblandade i trädgården Dubai majlis med design av Thomas Hoblyn. Den fick förgyllt silver och blev en annan favorit, två änder slog sig ner i den. De matchade perfekt den trädgårdens färgschema! Den var förresten årets enda medelhavsträdgård.

Båda dessa två trädgårdar var 10 x 22 meter stora. Det är mycket man kan göra på 220 kvadratmetrar.

Text och foto: Kerstin Engstrand