Japansk stressfri oas

Japansk stressfri oas

Foto: Kerstin Engstrand

Japanen Kazuyuki Ishihara är numera en institution på Chelsea Flower Show, hans energi, glädje och oerhörda kunskap samt professionalism gör att man varje år är nyfiken på vad han har skapat denna gång. Något grönt är det alltid, mossa och japanska lönnar har han hittills inte svikit.

2019 blev det ”The Green Switch”. Han har alltid en tanke bakom sina trädgårdar, och med just denna ville han lyfta fram vikten av att koppla av från stressen som dagens moderna stadsliv bjuder på. Fokusera på vad du tycker om, som att vara i naturen och gör det när du är ledig framförde Kazuyuki Ishihara.

Foto: Kerstin Engstrand
Foto: Kerstin Engstrand

I mitten en damm. Utsökt som alltid. Dammen symboliserade även öppenhet, den var den enda öppna ytan i denna lilla trädgård.

På vardera sidan fanns mindre byggnader där den ena, hör och häpna var en duschkabin! På taket sedum. I den andra kabinen fanns ett litet terum. Under det, parkeringsplats för motorcykeln! Kazuyuki Ishihara är alltid verklighetsnära och praktisk när han skapar. Han skapar gröna miljöer för stadsmiljö.

Porlande vatten tar bort lite av stadsbruset. De blommande irisarna bjuder på blickfång som gör att ögat och själen får ro.

Här en liten rundtur:

 

Och så här glad blir han alltid, i år blev det guld, igen!

Kazuyuki Ishihara  Foto: Kerstin Engstrand
Kazuyuki Ishihara Foto: Kerstin Engstrand

Text och foto: Kerstin Engstrand