Forellbegonian lyser upp i novembermörkret
Prickar, prickar och återigen prickar. Bladen pockar på uppmärksamhet, de har gjort att denna krukväxt både kallas för änglavinge, svinöra och forellbegonia. Forell för...
Fleury: 100 år, där träden skapar nytt liv
Träd har betydelse. De står där trygga, och med sina löv bidrar de till livsgivande mylla. Lövmylla är mjuk och vänlig.
Träd ger intryck. Den...
Axnepetan som är en fräsch marktäckare
Det är bladverket jag först föll för. Bladen är skimrande blankt gröna och fint formade, så vackra att man inte direkt känner något större...
Trend 2019: Silverstånds lyser upp
Med blad stora och silverskimrande som änglavingar gör den succé så fort den visar sig. Smyckar som solitärväxt i en fin kruka eller lyser...
Ginkgoträdet fyller luften och marken med bladguld
På väg in till Tokyo med tåget från flygplatsen så blinkar det plötsligt till i skärmen i taket. Guldgula blad mot blå himmel visas...
Vintertid och jag njuter av smaken av sommar: Färsk bifftomat på bröd
En het sommar på Ibiza i mina bästa ungdomsår, där lärde jag mig av en 80-årig dam med ansikte väderbitet av sol och salta...
Sommarsmakminne: Gör tomatsmör på körsbärstomater
Tänk vad en halvliter blandade körsbärstomater kan göra underverk. De är basen i detta tomatsmör som är gott på knäckebröd, eller på pasta, fisk...
Ta hand om löven, det gula guldet för din trädgård
Hösten börjar närma sig sitt slut, träd och buskar fäller sina löv. Först ut är alltid asken, den är som fint folk, går först...
Fyra röror/såser gjorda på gröna,omogna tomater
I Kanada, särskilt i Quebecområdet, har vi ofta till olika kötträtter som köttpaj, korv och hamburgare fått en grön röra. Den påminner om ett...
Kan man äta gröna, omogna tomater?
Är gröna tomater giftiga är det många som undrar då man hört att man inte ska äta grön potatis. I USA är det vanligt...