Kyndel, bön- och kålkryddan man måste odla själv
Kryddhyllan är full av kryddor från världens alla hör men en krydda är numera nästan omöjlig att få tag i och det är kyndel!
Den...
Allium ’Red Mohican’, en måste ha lök i din rabatt
Den är en av världens främsta växtkännares favoriter, en av Piet Oudolfs favoriter. Den syns! Blir 90 cm hög och kan nog rubriceras som...
Papegojbusken gör skäl för sitt namn!
Flammar stolt gör den, papegojbusken. Så här vacker är den i början av november månad. Blir inte så hög, är riktigt nätt och fin,...
Gråpäron, en verklig delikatess
En sak är säker, när man blir med tomt kommer barndomsminnena fram. Själv minns jag när jag satt spejande bland vinbärsbuskarna och kände den...
Ska man blada av tomaterna eller ej?
10 augusti gick mitt startskott för att avrunda årets tomatsäsong.
Avbladning, ska man blada av eller inte har varit en stor fråga på nätet i...
“Life in Death”, en stark evighetsupplevelse
375 000 torkade evighetsblommor (eterneller), frökapslar och gräs- samt sädesstrån, vad bli det om man lägger till koppartråd i okänt antal meter? Det blev installationen...
Mojo, Kanarieöarnas rubinröda sås är suverän till grönsaker
Färsk, grillad fisk, små färskpotatisar och mojo är inte dumt. Denna röda, trögflytande, glänsande sås passar också utmärkt att hälla på kokt blomkål. Det...
Rödvinbärsparfait med chokladlöv
Glass är väl sommarens mest populära mellanmål. Röda vinbär som kan tyckas lite skarpa i smaken naturella får en mycket mild och god smak...
Katter och trädgård
Har du katt, eller har du tillgång till katt i din trädgård? Vad mena jag med ”tillgång”, jo att omgivningens katter trivs i din...
Underblomman, blomman som slår ut på kvällen och mulna dagar!
Och den doftar som finaste parfym! Den lär vara förebilden för Diors parfym Addict. Men det är ju gassande sol, varför ska jag ha...