Sibirisk kantlök, mitt bästa växtfynd
Den är en av de första som dyker upp på våren. Lite försiktigt, redan i de första dagarna mars – om det är barmark – visar...
Sinnlig & jordnära pizza
En pizza som väcker smaker till liv. Vi toppar den med rotsaker, potatis, jordärtskocka, palsternacka och svartrot. Och allt kan du odla själv i...
Fikon bjuder på solmogen smaksensation
Att få bita i ett varmt, gosigt mjukt fikon, plockat direkt från trädet borde vara en mänsklig rättighet, alla borde minst en gång i...
Satsa på en kaktus i trädgården, året runt!
Ja, du läste rätt. Du kan ha en kaktus i din trädgård, och det kommer att imponera på de flesta. Dessutom är den ytterst...
Doroteablomma, både ätbar och dekorativ
Stor doroteablomma, Dorotheanthus bellidiformis, är en färgstark blomma som barn älskar. Den slår ut sina färgstarka blommor när solen lyser som bäst. Ursprungligen kommer...
Istället för marschall
Fest betyder ljus även i trädgården. Som gäst är det extra roligt om man nås av feststämning redan vid brevlådan. Och ännu festligare är...
Så pelargon som ger mångdubbel glädje i flera år
Kliar det i de gröna fingrarna? Då rekommenderar vi att så pelargoner. Det är enkelt och roligt och de ska sås nu i februari.
Det...
Ordning och reda på fröpåsarna
När man läser de otal skatter som frökatalogerna då är det lätt att drabbas av habegär och börja beställa för att kanske senare upptäcka...
Maskros är suverän som sallat
Maskrosen är väl vårt mest kända ogräs, men släktet Taraxacum innehåller faktiskt mer än 900 arter som indelas i 14 sektioner. Det finns ishavsmaskrosor,...
Sötpotatisvåfflor med karamelliserade äpplen och bacon
Våfflor hör vintern till. I Edmonton, nästan mitt i Kanada, fick vi dessa matiga våfflor som doftade ljuvligt av kanel, bacon och äpple. Självklart...